Cum să alegi cele mai bune memorii RAM pentru computerul tău - Ghid complet pe compara.ro

Introducere

Memoriile RAM sunt una dintre cele mai importante componente ale unui computer, influențând în mod direct performanța și viteza acestuia. Dar cum știi ce tip de memorii RAM să alegi? În acest ghid, îți vom oferi informații complete despre diferitele tipuri de memorii RAM disponibile pe piața

Sfat Există două tipuri principale de memorii RAM: DDR și SDRAM. DDR (Double Data Rate) este o versiune îmbunătățită a SDRAM (Synchronous Dynamic Random Access Memory). DDR oferă o viteză de transfer de date mai mare decât SDRAM și este cel mai răspândit tip de memorie RAM folosit astăzi.

DDR3

DDR3 este un tip de memorie RAM utilizat în principal pentru computere mai vechi. Acest tip de memorie RAM este mai lent decât DDR4, dar este încă utilizat în mod frecvent în sisteme mai vechi. DDR3 poate fi identificat prin numărul de pini care se află pe conectoarele sale, care este de 240.

DDR4

DDR4 este ultima versiune de memorie RAM și oferă o performanță semnificativ mai mare decât DDR3. Acest tip de memorie RAM este utilizat în cele mai recente sisteme de calculatoare și poate fi identificat prin numărul de pini care se află pe conectoarele sale, care este de 288.

Cum să alegi cele mai bune memorii RAM

Când alegi memorii RAM pentru computerul tău, este important să iei în considerare câteva aspecte importante. Primul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare este viteza memoriei RAM. Cu cât viteza este mai mare, cu atât mai rapid va fi computerul tău. De asemenea, trebuie să te asiguri că tipul de memorie RAM pe care îl alegi este compatibil cu placa de bază a calculatorului tău. Capacitatea memoriei RAM este, de asemenea, importantă. În general, cu cât ai mai multă memorie RAM, cu atât mai bine, deoarece acest lucru va permite computerului tău să ruleze mai multe programe în același timp și să proceseze mai multe informații.

Cum să instalezi memorii RAM

Instalarea memoriei RAM este relativ ușoară. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îți achiziționezi memoria RAM potrivită pentru computerul tău. Ca

Filtru produse

Pret
0.00 Lei; 5,469.99 Lei;

Ascunde criterii filtrare

 
Producatori
 
Magazine
 
Rezultate de la 1 la 20 din 2619 (Memorii RAM)